Glaszetter Harderwijk

Beglazing is een belangrijk onderdeel van een gebouw, het biedt bescherming tegen weersinvloeden en zorgt voor de juiste lichtinval. Bij het zetten van glas is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van een gebouw, zoals isolatie, veiligheid en esthetiek. Er zijn diverse soorten glas beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Ons team is gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen voor elke situatie, van historische renovaties tot nieuwbouwprojecten. Onze producten zijn gemaakt van de beste materialen en worden professioneel geïnstalleerd door onze ervaren monteurs.

Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar:

  • HR+++ glas: Dit staat voor “hoog rendement” en betekent dat het glas een hoge isolatiewaarde heeft. Dit wordt bereikt door een dunne coating op het glas aan te brengen die de warmte binnen houdt en de koude buiten. Hierdoor wordt de warmte in de winter binnen gehouden en wordt de hitte in de zomer buiten gehouden. Dit leidt tot minder energieverbruik voor verwarming en koeling, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook kan leiden tot lagere energiekosten. HR+++ glas is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar energiezuinige opties voor hun gebouw of woning.
  • HR++ glas: Dit is een type isolerend glas dat een hogere isolatiewaarde heeft dan gewoon dubbel glas. Het bestaat uit twee glasplaten met daartussen een dunne laag gas (meestal argon) en een coating die zorgt voor reflectie van warmte. Hierdoor wordt warmte in de winter binnen gehouden en in de zomer buiten gehouden.
  • Gelaagd glas is samengesteld uit meerdere lagen glas, het biedt extra veiligheid omdat het niet snel breekt. Gehard glas is vier keer sterker dan gewoon glas en is daardoor bijzonder geschikt voor gebruik in deuren en ramen. Geluidswerend glas is speciaal ontworpen om geluid te reduceren, het is daarom geschikt voor gebruik in drukke stedelijke gebieden.
  • Inbraakwerend glas is speciaal ontworpen om inbraak tegen te gaan, het is daarom geschikt voor gebruik in gebouwen waar een hoog veiligheidsniveau vereist is. Brandwerend glas is speciaal ontworpen om brand tegen te gaan, het is daarom geschikt voor gebouwen waar een hoog veiligheidsniveau vereist is.
  • Zonwerend glas is speciaal ontworpen om zonlicht te reduceren, het is daarom geschikt voor gebruik in ruimtes waar veel zonlicht is. Veiligheidsglas is speciaal ontworpen om personen te beschermen tegen verwondingen, het is daarom geschikt voor gebruik in ruimtes waar veel mensen zijn.
  • Privacy glas is speciaal ontworpen om privacy te bieden, het is daarom geschikt voor gebruik in ruimtes waar veel mensen zijn. Matglas is speciaal ontworpen om privacy te bieden, het is daarom geschikt voor gebruik in ruimtes waar veel mensen zijn.
  • Glas in lood is een type glas dat wordt gebruikt voor decoratie in ramen en deuren. Het bestaat uit stukjes gekleurd glas die in lood worden gezet en samengevoegd tot een patroon.
  • Voorzetramen zijn ramen die worden geplaatst voor bestaande ramen om de isolatie te verbeteren. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, waaronder dubbel glas of glas met een speciale coating.
  • Glasfolie is een dunne laag plastic die op glas wordt aangebracht om het te beschermen tegen breken of om privacy te verhogen. Er zijn ook speciale soorten glasfolie die gebruikt worden om de zonnewarmte buiten te houden of om de isolatie te verbeteren.

Elk soort glas heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en dat sommige soorten beter geschikt zijn voor bepaalde situaties dan andere. Bespreek daarom altijd de opties met een professional voordat u een keuze maakt.

Neem contact met ons op voor advies of een offerte. Wij komen graag bij u langs.

Witteveen schildersbedrijf Nunspeet beglazing glaszetten afwerking kit werkWitteveen schildersbedrijf Nunspeet beglazing glaszetten afwerking kittenWitteveen schildersbedrijf Nunspeet beglazing glaszetten glas afwerking kit werk Veluwe

Copyright 2024 Schildersbedrijf Witteveen