Museum

Veluwse kunst

Als schilderbedrijf hebben we altijd een passie gehad voor schilderkunst en we willen graag onze liefde voor de Veluwse cultuur en geschiedenis met u delen.

Het museum biedt een uniek kijkje in de geschiedenis van het schildersvak, en laat zien hoe deze ambachtelijke technieken door de eeuwen heen zijn ontwikkeld en toegepast. Daarnaast presenteren we een selectie van de mooiste kunstwerken van Veluwse kunstenaars, waarbij de nadruk ligt op de periode vanaf het begin van de 20e eeuw tot nu.

Een reis door de geschiedenis van het schildersvak.

In het bedrijfsmuseum van Witteveen nemen wij u mee terug in de tijd en laten wij u kennismaken met de ambachtelijke technieken die wij door de jaren heen hebben toegepast. Zo vindt u in ons museum een uitgebreide collectie schildersgereedschap, waaronder kwasten, rollers en schuurpapier. Ook laten wij u zien hoe wij in het verleden verf maakten en hoe deze verf door de jaren heen is veranderd.

Als schilderbedrijf zijn we er trots op om ons steentje bij te dragen aan het behoud van deze culturele schatten en om ze toegankelijk te maken voor het publiek.

Copyright 2024 Schildersbedrijf Witteveen