Papierbehang

Winnaar Nationale schilders vakprijs 2021

Wilfred Witteveen en John van den Hoek hebben met schildersbedrijf Witteveen meegedaan aan de Nationale SchildersVakprijs én gewonnen. Een ‘team-effort’, laten ze weten. Ze deden mee in de categorie ‘Onderhoudsschilderwerk’ en werden even later ook als winnaar uitgeroepen bij de overallprijs.

Bij het in ontvangst nemen van de categorieprijs Onderhoudsschilderwerk was er al een vreugde-explosie bij Wilfred Witteveen. Even later kwam daar de overallprijs bij en dan werd Witteveen, met Het Vereenigingsgebouw Stork in Hengelo, ook nog tweede in de verkiezing om de Publieksprijs.

Het tweetal heeft volgens de jury alle verwachtingen overtroffen bij hun project ‘Vereenigingsgebouw Stork’ in Hengelo. “Het verschil tussen gewoon mooi werk en een pand met karakter, geschilderd in moeilijke omstandigheden”, zo luidt het commentaar. De jury heeft gezien dat voor het bedrijf bij deze klus elk detail belangrijk is geweest.

De Nationale SchildersVakprijs win je niet alleen. Dat realiseert Wilfred Witteveen zich maar al te goed. Bij het binnenslepen van de categorie ‘Onderhoudsschilderwerk’ bedankt hij zijn schildersploeg. Later op de avond – na het winnen van de ‘Overallprijs’ voor Vereenigingsgebouw Stork in Hengelo – staat hij even stil bij zijn vader, tevens de oprichter van zijn schildersbedrijf: ,,Pa, je hebt het niet makkelijk gehad het afgelopen jaar. Deze prijs is voor jou!”

Het tweetal verlaat de zaal met een gouden Aura. Wilfred Witteveen en John van den Hoek, roergangers van Schildersbedrijf Witteveen uit Nunspeet. Zij hebben volgens Jan Maurits Schouten van de vakjury Nationale Schildersvakrpijs 2021 alle verwachtingen overtroffen bij Vereenigingsgebouw Stork. ,,Het verschil tussen gewoon mooi werk en een pand met karakter, geschilderd in moeilijke omstandigheden.” De jury heeft gezien dat voor Witteveen bij deze klus elk detail belangrijk is geweest. ,,Dan maar wat spierpijn.”

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Wie de SchildersVakprijs wil winnen ook. ,,Ik ben sprakeloos”, zegt Witteveen. ,,De opdrachtgever gaf ons de tijd en

het vertrouwen om deze kwaliteit te behalen.” En daar rollen ze over zijn lippen, de namen van zijn ridders die het werk hebben uitgevoerd: ,,Berend van Panhuis, Jarno Krijgsman en Thomas Rozeboom.”

Ook voor zijn vader Wim, die privé nogal wat tegenslag te verstouwen heeft gekregen, is de prijs een oppepper. Witteveen laat al een enorme ontlading zien bij het veroveren van de categorieprijs: ,,Daar had ik op ingezet.”

Kom ook een keer het eindresultaat bewonder.
Het verenigings gebouw

Copyright 2024 Schildersbedrijf Witteveen